Gdje sam stavio listić Dizolve u veš mašini?

Za najbolje rezultate:

Najjednostavniji način je da stavite listić u bubanj prije punjenja veš mašine.
Također je moguće podijeliti listić na manje komade i staviti ih u ladicu za deterdžent.
Stavite veš u mašinu.
Započnite pranje.

Koristite dva listića u slučaju jako prljavog veša ili velike količine.*
* 1 list na težinu veša do 5kg, za sve iznad 5kg se preporučuju 2 lista.
Mala veš mašina? Koristite pola listića


Upute: Za najbolji učinak, perite veš kao i inače, odvojite obojeni od bijelog veša. Koristite sredstvo za uklanjanje mrlja u slučaju tvrdokornih mrlja. U slučaju sivila, koristite izbjeljivač ili maramice za sakupljanje nepoželjnih boja. Napomena: Korištenje sredstava za uklanjanje mrlja ili izbjeljivača, može da eliminira hipoalergenske prednosti Dizolva.

Također možete staviti listić u ladicu za deterdžent. Ako je ladica mala ili plitka, podijelite listić na manje komade. Ako mašina ima odvojene odjeljke za deterdžent za predpranje i glavni ciklus pranja, preporučljivo je staviti dio listića Dizolve u svaki odjeljak. Samo slijedite upute proizvođača perilice i koristite Dizolve kao i bilo koji tekući deterdžent ili prašak.


Neke novije veš mašine troše vrlo malo vode, tako da je moguće, u rijetkim slučajevima, da listić Dizolve završi na odjeći prije nego što se potpuno rastvori. Potrošači su prijavljivali isti problem sa kapsulama. Dizolve ima prednost da se može smjestiti u ladici / mjernoj komori, pri čemu je protok vode na početku ciklusa dovoljan da rastopi listić.


Je li listić Dizolve prašak za pranje?

Ne, listić za pranje Dizolve nije prašak. To je deterdžent za pranje veša. Sama "bit" - je da je prašak odgovoran za veš. Prašak se sastoji od bitnih tvari za pranje i velike količine punila i sastojaka koji su odgovorni za lijep izgled i miris. Takve tvari ne doprinose kvaliteti pranja, i mogu uzrokovati preosjetljivost i imati negativan utjecaj na okoliš.


W czym Dizolve listki są lepsze od proszku do prania?

Sama bit listića Dizolve je da opere veš.
1. Dizolve nije u prahu. To ne donosi gubitke povezane s prekomjernim doziranjem i puno je lakši za transport i skladištenje.
2. Ova nova formula sadrži substance koje se bolje suočavaju sa prljavštinom nego one u deterdžentima u prahu. Zbog ovog razloga, listić Dizolve je težak samo 3g, a jedna doza praška za pranje- 40g
3. Listić Dizolve ostavlja veš, naravno, ugodno mekim i mirisnim, dok se kod praška moraju dodavati omekšivači kako bi postigli isti efekat.
4. Listići Dizolve su bolji za naše zdravlje - ne sadrže štetne tvari kao prašaki osim toga oni ne sadrže alergene.

Je li proizvod siguran za djecu?

Dakle, listići za pranje Dizolve su siguran proizvod za djecu. Proizvod ne nadražuje osjetljivu i nježnu kožu. Dizolve listići ne sadrže iritanse prisutne u prašku za pranje i kapsulama. Dermatološki testovi, provedeni na zahtjev proizvođača može se preuzeti ovdje.

Je li listićima Dizolve potrebno dodavati omekšivač?

Ne, listićima Dizolve nije potrebno dodavati omekšivač. Dizolve ostavlja odjeću, naravno, mekanom. Osim toga, mirisna verzija sa "mirisom svježine" ostavlja delikatan, ugodan miris na odjeći. Sa dodavanjem omekšivača i izbjeljivača možete izgubiti hipoalergenost proizvoda.

Dizolve ostavlja moju odjeću ugodno mekanom. Da li on sadrži omekšivač?

Ne. Dizolve ostavlja puno manje ostataka na odjeću nego drugi standardni deterdženti, naravno ostavlja ih mekanom bez potrebe za omekšivačem. To također znači da Dizolve dopušta peškirima da više upijaju i sintetičke tkanine za sportske aktivnosti zadržavaju njihova svojstva sa kojim omogućuju vlagu. Iz istog razloga Dizolve je odličan izbor za osobe s vrlo osjetljivom kožom.

Zašto Dizolve ne pjeni?

U modernim deterdžentima za pranje veša količina pjene se ne odnosi na moč čišćenja. Proizvođači mašina za pranje veša s visokom učinkovitošću (HE) preporučuju upotrebu niskih formulacija za pjenjenje za koje su posebno označene kao HE-kompatibilan. Dizolve koristi posebnu, patentiranu formulu niskog-pjenjenja koja je osnova za sve vrste mašina za pranje veša. Ostala sredstva za čišćenje koje proizvode puno pjene, u pravilu sadrže sastojke koji proizvode pjenu koji ne povećavaju snagu pranja - dodaju se uglavnom za vizualni učinak.

Koliko listića Dizolve trebam koristiti?

U većini slučajeva, jedan list Dizolve je sasvim dovoljno za jedno pranja. Jedno standardno pranje u prosjeku je 3 do 5 kg odjeće koji su malo prljavi i koji se peru u umjereno tvrdoj vodi. Kao i kod bilo kojeg drugog deterdženta može se povećavati količina veša.

To se može učiniti iz nekoliko razloga: ako je voda vrlo tvrda, rublje jako zaprljano, ili želite oprati više od 5 kg. Samo dodajte drugu traku ili njezin dio, ovisno o situaciji. Za razliku od drugih deterdženta (npr kapsula), listić se može razdvojiti na pola za vrlo malo pranje ili za ručno pranje.


Da li se Dizolve može boriti sa mrljama?

Dakle, listići za pranje se mogu nositi sa standardnim mrljama na odjeći. Sastav sadrži niz sastojaka koji pridonose čišćenju. Nema mrlja od klora - koje je vrlo štetno za našu kožu, odjeću i ekologiju. Imajte na umu, međutim, da se bilo koji deterdžent ne može nositi s vrlo teškim mrljama. To ovisi o vrsti mrlja. Listići Dizolve sadrže sastojke za odstranjivanje mrlja, ali imajte na umu da što je starija mrlja, to će biti teže odstraniti je u prvom pranju ili bez upotrebe posebnih mjera.

Da li listići Dizolve peru vunu?

S posebnom pažnjom, Dizolve se može koristiti za ručno pranje nekih vunenih tkanina. Ali mi uvijek preporučujemo da potrošači peru onako kao što je preporučeno od strane svakog proizvođača odjeće.

Proizvođači vunene tkanine obično preporučuju kemijsko čišćenje ili ručno pranje pomoću specifičnih proizvoda za čišćenje. Dizolve listići mogu se koristiti za ručno pranje, ali morate biti sigurni da se listić potpuni rastvori prije dodavanja vunene odjeće. Savjete za pranje vune se mogu pronači na specijaliziranim web stranicama.

Da li listići Dizolve peru svilu?

Ne preporučujemo pranje svile pomoću listića Dizolve. Uvijek preporučujemo da potrošači peru onako kao što je preporučeno od strane svakog proizvođača odjeće. Većina proizvođača svilene tkanine obično preporučuju kemijsko čišćenje ili ručno pranje pomoću specifičnih proizvoda za čišćenje.

Da li listići Dizolve peru pelene?

Dizolve je sigurno sredstvo za pranje 100% pamučnih pelena. Ali mi uvijek preporučujemo da potrošači peru onako kao što je preporučeno od strane svakog proizvođača.

Za razliku od većine vodećih tekućih deterdženata, listići Dizolve nemaju utjecaja na absorpciju tkanine i hipoalergenost proizvoda. Međutim, mnoge moderne pelene također sadrže smjese umjetnih materijala i ljepila. Ovisno o upotrebi materijala, listići Dizolve (i drugi deterdženti) mogu utjecati na čvrstoću i trajnost materijala.

Da li listići Dizolve peru sportsku odjeću, koja uključuje poseban sintetički materijal koji transportira vlagu?

Dizolve je siguran za većinu sintetičkih tkanina. Ali mi uvijek preporučujemo da potrošači peru onako kao što je preporučeno od strane svakog proizvođača.
Većina omekšivača i tekućih deterdženata ima mnogo kationske površinski aktivnih tvari ili otapala, što može nepovoljno utjecati na svojstva pojedinih materijala. Dizolve je sigurna za većinu sintetičkih tkanina, jer ne sadrži kationske surfaktante ili otapala.

Koji je datum trajanja listića Dizolve?

Rok listića Dizolve je 3 godine od datuma proizvodnje. To je razdoblje puno duže od šest do dvanaest mjeseci skladištenja propisanim za većinu tekućine i praha deterdženata.